Gangetabeller

Gangetabeller

Gange, også kaldet multiplikation, er en udfordrende overgang fra plus for mange børn. Det kan være svært at forklare børn, hvorfor de skal lære at gange. Men det skal læres, og det skal øves meget. Gange bruges meget mere i hverdagen end man lige tror. Det bruges når der handles ind, når der skal fødselsdagskage med til børnene i klassen og i mange andre situationer. 

> Løs sjove opgaver til gangetabeller her! <

Gangetabeller er en stor del af processen i at lære multiplikation. Rigtig mange får formidlet gangetabeller gennem sang, remser eller lignende. Denne metode er en kanon god måde hvorpå dit barn lærer tabellerne. Tabellerne skal læres, så dit barn kan se sammenhængen af et plusstykke overfor et gangestykke – altså at dit barn kan se ligheden mellem 3 x 6 og 6 + 6 + 6. Det vil sige, at når dit barn skal lære gange, er det processen med at plusse tallene sammen som videreudvikles til at gange en mængde med en anden mængde.  

 Find gode hjælpematerialer i sektion matematik hjælp.

Den lille tabel

 Den lille tabel (1-10) indeholder både tabellerne som dit barn hurtigt vil mestre, men også tabeller som kræver mere opmærksomhed og træning. Du vil opleve at dit barn hurtigt skaber succes med 2-tabellen, da det en fordobling og er lettere for dit barn at forholde sig til. Der er også en tendens til, at dit barn hurtigt finder et mønster i 5-tabellen og 10-tabellen. De andre tabeller kan dog være mere vanskelige for dit barn at skabe succes med.

Det kan være svært at knække “gangekoden” for dit barn, fordi tabeller skal læres udenad, men det betyder ikke at dit barn ikke skal have forståelsen af hvorfor tabellerne ser ud som de gør. Det er rigtig vigtigt, at dit barn får en forståelse af, at de forskellige tabeller stiger med den samme mængde hver gang. Når tabellerne er indøvet kan dit barn
nemmere gå til gangestykker med overskud.