Lær gangetabeller gennem spil

Læringscirkler med tabeller

På legoglektie.dk kan du finde forskelligt materiale til at lære gangetabellerne gennem leg og spil. På billedet ses vores gangeblyanter. Vi har lavet tre forskellige versioner – nogle hvor alle felterne er fyldt ud med tabellerne fra 1-10, nogle med enkelte tomme felter og nogle kun med tomme felter. Det giver mulighed for, at dit barn selv kan udfylde felterne og på den måde øve tabellerne. Gangetabellerne på blyanterne starter nedefra og op, så dit barn kan se, hvordan de forskellige tabeller stiger med den samme værdi hver gang. 

Tabelblyanterne kan med fordel lamineres, så I kan tegne på dem med tusch og viske ud igen, lige så meget I har lyst til. I kan også lave små klemmer med de manglende tal på, så dit barn skal sætte klemmer på det rigtige sted. Det er en rigtig god måde for dit barn at lære på, fordi gentagelser styrker dit barns indlæring. Tabelblyanterne kan desuden tages med overalt, f.eks. i penalhuset eller med på en strandtur. 

Find spillet med gangeblyanter her.

 

Leg og lektie tilbyder en masse materiale, som kan bruges til at støtte børn med læring. Eksempelvis kan du hente og printe læringscirkler om gangetabeller.

Læringscirklerne er gode hjælpemidler til at få øvet gangetabellerne. Print, klip og laminer cirklerne, så dit barn kan have dem med i skole i en nøglering eller bruge dem til lektier derhjemme.

Det er utrolig vigtigt, at dit barn lærer gangetabellerne, da matematikken fremover vil bygge videre ovenpå det. Kan dit barn ikke løse regnestykker med gange, vil dit barn derfor hurtigt gå i stå og være forhindret i at udvikle sine matematiske evner. Derfor er det vigtigt at træne og øve tabellerne meget.

Matematikopgaver og -spil

På legoglektie.dk finder du en masse matematikopgaver og matematikspil til skolebørn. Opgaverne kan downloades, og I kan begynde med det samme. Der kommer løbende nye opgaver til, så hold jævnligt øje med hjemmesiden. 

Find matematikopgaver til indskolingen og mellemtrinnet her

Find matematikspil her

Du kan også finde et ludospil med gange, plus, minus, brøker, division og længdemål.